Ilmastovaalien sijaan puheenjohtajien vaihtovaalit

Olemme saaneet seurata impivaaralaisimpia vaaleja vuosikymmeniin. Ei ole yllättävää, että punavihreiden puolueiden puheenjohtajien vaatimukseen 'ilmastovaaleista' tartuttiin kiinni – onhan valtaosa toimittajista itsekin punavihreän aatemaailman vaalijoita.

 

Sinällään sääli, ettei vaaleissa paljoakaan keskitytty suomalaisia syyllistävän ilmastoliturgian sijaan kansainvälisiin aiheisiin, kuten: EU-politiikka, Venäjän uhka, Nato ja Suomen selviytyminen kaoottisessa Euroopassa.

 

Kuitenkin näyttää siltä, että ilmastovaalien sijaan vaaleissa määritellään useamman puoluejohtajan tila:

Vihreät: Pekka Haavisto on pätkäpuheenjohtajana. Onko seuraava pj Kari?

Kepu: Sipilä eronnee veret seisauttavan murskatappion jälkeen

Kokoomus: Orpoa pidetään demarina kokoomuksen sisällä. Tappio perussuomalaisille saattaa nostaa haastajan kokoomuksen sisältä. Häkkänen?

Demarit: Rinne on toipumassa sydänkohtauksestaan. Tappio perussuomalaisille nostaa todennäköisesti haastajan SDP:n sisältä. Epätodennäköistä, että Rinteen kunto kestää pääministerinä. Haastaja: Marin?

 

Keskeistä on vaalitulos. Mikäli Jussi Halla-ahon PS voittaa vaalit, on liki puolessa ek-puolueista paineita vaihtaa puheenjohtaja.

JuhaniKleemola
Helsinki

Olen vapaan tiedonvälityksen, sananvapauden ja mediakriittisyyden puolesta puhuja. Perään poliitikoilta vastuun ottoa ja myös sen kantoa. Toimittajilta perään totuuden hakemista, sananvapauksien rohkeaa käyttämistä ja objektiivisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu